Barion Pixel

Életre keltett történelem

Szent Mihály nap tiszteletére a visegrádi Mátyás Király Múzeum 2023. október 7-én (szombaton) egy remek hangulatú családias rendezvényre várta az érdeklődőket a királyi palotába.

Az egész napos kézműves és életmód bemutatókon bepillanthattunk a 14-15. század kulisszái mögé. Megtudhattuk milyen fegyvereket használtak akkoriban, milyen viseleteket hordtak és ezeket hogyan készítették, valamint olyan különleges karakterekkel is beszédbe elegyedhettünk, mint a fűszerkereskedő vagy éppen az alkimista. A palota termeiben előkelő hölgyek és urak meséltek a korabeli életvitelről, a folyosók és az udvar tágas tereit pedig reneszánsz dallamok zengték be. A gasztronómia szerelmesei pedig beleshettek a királyi konyha mindennapjaiba is.

Magazin

Látógatóban az Eszperantó-forrásnál – Walczer Patrik képriportja

Világbajnoki címmel is felér és joggal lehetünk büszkék, ha télen megembereljük magunkat, felkelünk a kanapéról és a telefont túrabakancsra cserélve barangolunk egyet a természetben. Az élmény most sem maradhatott el, tehénbőgés és láncfűrész hangja kísért a piliscsévi Eszperantó-forrásig vezető utamon. Mérte már valaki stopperrel, hogy mennyi idő alatt ér oda a kiszemelt célponthoz? Amennyiben igen, […]

Tovább olvasom
Magazin

A Studenka-forrás felfedezése – Walczer Patrik képriportja

Szinte teljesen lerúgták magukról az utolsó leveleket is a fák és már vastag hóréteg borítja az erdőket, hegyeket, ám a tél beköszönte előtti utolsó napokban még felkerestük a piliscsévi Studenka-forrás környékét, hogy megörökítsük az ősz minden színárnyalatát. Képriport az eldugott pihenőhelyről. Remek kis körpanoráma tárul elénk a piliscsévi Kálvária utca felől megközelíthető Tetős-hegyről, ahol legutóbbi […]

Tovább olvasom
Magazin

Megtalálták a Dunakanyar legjobb halászlevét

A Visit Esztergom kezdeményezésére izgalmas kihíváson vettek részt a Dunakanyar kiemelkedő, közismert éttermei, ahol a zsűrizést a Magyar Konyha magazin vállalta magára. A Dunakanyar szépségét a téli időszakban sem lehet elfelejteni, az ide érkező látogatóknak pedigmindig jól esik egy forró leves. Az ünnepi időszakhoz közeledve ezért is döntött úgy a Visit Esztergom,hogy megkeresi a környék […]

Tovább olvasom