Barion Pixel

Teljes virágpompában a Dunakanyar tulipános kertje

Itt a tavasz és a tulipánok is! Nem kell egészen Hollandiáig utaznod, hogy tengernyi bájos virágot láthass, hiszen hazánkban is számos helyen szedheted őket és készíthetsz róluk lenyűgöző fotókat. Az egyik ilyen hely a TulipGarden Dunakanyar, ahol egy fiatal házaspár több mint 60 000 tulipánt termeszt közel 31 különböző fajtában. A tavalyi évhez képest kétszer annyi tulipánnál várják a látogatókat, így a kert készen áll arra, hogy színes látványával elvarázsolja az ide érkezőket. De mitől olyan különleges ez a kert? Komáromi Alexandrát és Komáromi Kornélt, a kert tulajdonosait kérdeztük erről:

Komáromi Alexandra és Komáromi Kornél, a kert megálmodói
Tavaly nyitottatok meg, idén az előző évhez képest kétszer annyi
tulipán várja a látogatókat? Idén mire számítotok?
 
– Amikor belevágtunk ebbe a vállalkozásba, célul tűztük ki a folyamatos fejlődést, ami nem csak a virágok mennyiségét érinti, hanem az infrastrukturális részét is. Tavaly ősszel a virágok mennyiségi növekedése mellett döntöttünk, hogy a későbbiekben, az infrastruktúránkat tudjuk majd a csúcsra járatni.
Egész évben készültök erre a néhány hétre. Milyen érzés mikor virágba borul az ültetvény?
 
– Egyszerűen fantasztikus élmény, és lelki feltöltődés látni azt, hogy a munkánk gyümölcse egy csodává alakul át a virágzás során.
 
Mi a legkülönlegesebb típus idén a kertetekben? Nektek melyik a személyes kedvencetek?
 
– Az idei maximális kedvencünk a Princes Irene tulipán, amely narancssárgás lilás színével varázsolja el az ide látogatókat. Jelenleg 60.000 tulipánhagymát és közel 31 különböző fajtával találkozhat, aki eljön hozzánk! A hófehér HAKUUN-tól, a fekete QUEEN OF NIGHT tulipánig valamint a hagyományos színű illetve a modernebb recés szélű, díjnyertes tulipánfajták is megtalálhatók Dunakanyar kertünkben.
Úgy tudjuk az életben is egy párt alkottok? Közös álmotok volt ez a kert?
 
– Fiatal házaspárként kezdtünk bele ebbe az egészbe, mégpedig azért, hogy egy új arcát mutathassuk meg a mezőgazdaságnak. Virágfarm tulajdonosokként évek óta a tavaszi évszak számunkra, ami várakozáson felüli! Tanulmányaink, és munkánk is a gazdálkodáshoz köthető. Jelenlegi cégünk növényvédelmi szaktanácsadással foglalkozik, de szerettünk volna egy maradandó dolgot is alkotni, hogy minél több ember közelebbről is megismerkedhessen a mezőgazdasággal, így fogalmazódott meg bennünk a tulipános kert létrehozása.

A Tulipgarden Dunakanyar Kosd mellett található és a következő 3 hétvégén vár titeket, nemcsak a gyönyörű virágokkal, de kézműves termékekkel és finomságokkal is. A nyitvatartással kapcsolatos információkért bátran keressétek fel a Facebook oldalukat: https://www.facebook.com/tulipgardendunakanyar

Megközelítés

Magazin

Újra várja a látogatókat a Váci Egyházművészeti Gyűjtemény

Múzeumba járni trendi. Aki váci városnézésre adja a fejét, az bátran feltűzheti legalább a főtéren található múzeumokat a bakancslistájára. A Március 15. tér nem csak azért különleges, mert egyedülálló módon háromszög alakú (ez az állítás persze csak marketing fogás ami nem is igaz, hiszen mindjárt itt van Esztergom főtere is, ami úgyszintén tölcsér formájú), hanem […]

Tovább olvasom
Magazin

Ez a pilisi túra mesés kilátással ajándékoz meg – Walczer Patrik képriportja

Piknikezni, sörözni, de akár egy jót merengeni is lehet a Klastrompuszta felett a fák öleléséből kiemelkedő Kémény-szikláról, ahonnan gyönyörűen láthatjuk azt is, ha Kesztölc térsége vastag ködbe burkolódzik. Rövid, egyben fárasztó az út, de megéri felmenni a fehér sziklaszirtre. – Kirándulunk egyet? – kérdezte egy kedves ismerősöm a Kéktúrázás napja előtt, természetesen habozás nélkül igent […]

Tovább olvasom
Magazin

Fantasztikus képek az őszi Esztergomról

Íme néhány kép, amitől bárki Dunakanyar rajongó lesz

Tovább olvasom