Barion Pixel

NemcsakPiac

Ennél találóbb névvel nem is lehetett volna illetni a Nőtincsi Horgásztó mellett havonta megrendezésre kerülő termelői piacot. Ugyanis mikor ide jössz, egy közösségbe érkezel. Természetesen itt is megtalálsz minden olyan portékát, mint más, magára valamit is adó vásárban; finom termelői sajtok és füstölt húsáru, házi szörpök, gyümölcslevek, méz, kovászos kenyér. Amitől ez a piac mégis egyedi és különleges az már a hely atmoszférájából is adódik: természeti környezetben a nógrádi lankák között elrejtve egy barátságos falucska festői horgásztavának a partjára vezetnek az útbaigazító táblák. Ahogy pedig egyre jobban elvegyülsz a standok között hamar feltűnik, hogy itt mindenki jó ismerősként köszönti a másikat, betekintést nyerhetsz a műhelytitkokba, sőt ki is próbálhatod az egyes kézműves fortélyokat.

A piac közepén egy kis téren élő zene szól, illatozik a sült kolbász, gőzölög a forró tea. A szervezők minden alkalomra egyedi programokkal készülnek, a gyerekeket ma arcfestés és meseösvény várta. Külön említésre érdemes, hogy milyen sok kézművessel találkozni ezen a piacon, ami igazából nem is csak piac.

Ha szeretnétek ti is elmenni a következő NemcsakPiacra, akkor látogassatok el a piac hivatalos Facebook oldalára további információért: https://www.facebook.com/nemcsakpiac

MEGKÖZELÍTÉS