Barion Pixel

Fergeteges hangulattal várt a 2022-es Visegrádi Palotajátékok

Komédiások, utca zenészek, mutatványosok, kuruzslók, katonai táborok és persze a látványos lovagi torna. Hoztunk egy kis ízelítőt az idei palotajátékokról

Július második hétvégéjén zajlott Magyarország egyik legnagyobb szabadtéri történelmi fesztiválja. A covid-járvány miatt évek óta nem volt lehetőség arra, hogy nagyobb létszámban is érkezzenek külföldi fellépők. Idén viszont rengeteg csapatot vártak a szervezők többek között Olaszországból, Ausztriából, Németországból, Csehországból, Szerbiából, Bulgáriából, Szlovákiából, Lengyelországból, Szlovéniából, Romániából és Izraelből.

A háromnapos rendezvény az 1335-ös visegrádi királytalálkozó korszakát idézte fel, gyalogos és lovas lovagi tornával, várostrommal, solymász- és táncbemutatókkal.

Életre kelt a Királyi palota is. Hagyományőrző csoportok segítségével elevenedtek meg a 15. század szokásai és mesterségei. A látogatók megnézhették, hogyan készül a király lakomája, keressetek gyógyírt szerelmi bánatra, tanulhattak autentikus aláírást vagy elsajátíthatták a foghúzást amolyan középkori módon (csak egy kupa bor és egy erős fogó kell hozzá).