Barion Pixel

Exkluzív: madártávlatból is láthatod a Skanzen legújabb tájegységét.

A Szentendrei Skanzen jóvoltából lehetőséget kaptunk, hogy drónfelvételek által mutassuk meg az újonnan átadott Erdély épületegyüttest. Ottjártunkkor képeket, videót és természetesen egy 360 fokos panorámaképet is készítettünk. Ezeket elsőként csak itt láthatjátok a Kalandos Dunakanyar oldalain.

VIDEÓ

Aki az elmúlt években ellátogatott a Skanzenbe, annak bizonyára feltűnt az az út melletti építkezés, amiben egy egész kisváros nőtt ki a földből. Az Erdély kiállítás létrejöttének lehettünk a szemtanúi, amiben székelyföldi városok és falvak életébe nyerhetünk bepillantást. Többek között patika, postahivatal, kávézó, ügyvédhivatal, nyomda és egy unitárius templom is helyet kapott ebben az új tájegységben. A városi épületek nem csak hihetetlenül látványosak, de a korhű ruhába öltözött lakók segítségével egyedi sorosokat és történeteket is megismerhetünk. Sőt, ha kedvet kapunk hozzá az öltöztető helyszínen mi magunk is kipróbálhatjuk a korszak legdivatosabb ruháit.

A kiállítás több ütemben 2025-re fog teljesen elkészülni, de ahogy a képeink is bizonyítják már most nagyon látványos és az élő történelemmesélés miatt rendkívül izgalmas kikapcsolódást ígér minden látogató számára

360 fokos panorámakép