Téged is vár a Szentendrei Kisállatkert

Szentendrét nagyon könnyű megszeretni. Olyan csábító a hangulata, és annyi mindent kínál az idelátogatóknak, hogy sosem lehet megunni. Akár a várost fedezitek fel, akár a közeli hegyekben kirándultok, mi azt javasoljuk, hogy a Szentendrei Kisállatkertbe feltétlenül látogassátok el.

Kevesen tudják, de az állatkertek egyben vadmentő központok is. Különösen igaz ez a szendreire, ahol minden állatnak neve és története van. Törött szárnyú bagoly, szökésből befogott nandu, fogatlan mókus, csak hogy néhányat említsünk az itt lakók közül, akik a legkülönfélébb állapotban kerülnek ide. Gyógyulásukat, pedig nem csak az odaadó gondoskodás, hanem állatorvosi szakértelem is segíti. Ehhez mérten bármerre is nézünk a röpdékben és kifutókban már csak vidám állatokkal találkozhatunk.

Évi és Joci (dr.Schutz Éva és Lovas József) egy fiatal pár, akik a Szenendrei Skanzen melletti területen hozták létre ezt a csodálatos kis állatkertet. Évi az állatorvosi hivatása miatt sokféle állattal találkozik és ha úgy adódik egy-két kis paciensét el is hozza ide. Az állatkertnek azonban nem csak innen van „utánpótlása”, hiszen a környéken többen is őket hívják, ha egy sérült állatot találnak az erdőben.

Az állatkert kialakítása igazán családbarát és nagyon kellemes a hangulata. A gyerekek több helyen is simogathatják és etethetik az állatokat. Az ismeretterjesztő táblák szemléletesek és nagyon aranyosak. Hála az egyiknek mi már nem fogjuk többet összetéveszteni a nandut az emuval vagy a kazuárral. Aki pedig elfárad a nézelődésben –habár azért az állatkert nem olyan nagy- az kipihenheti magát valamelyik kifutó melletti padon ücsörögve.

Mindent összevetve a Szentendrei Kisállatkert egy nagyon jó programlehetőség, amit főleg gyerekes családoknak vétek kihagyni. Ne felejtsétek, a belépőjegy árával a mentett állatok gyógyulását is támogatjátok!

Még több kép az állatkertről

MEGKÖZELÍTÉS

Magazin

Ég és föld között – Elképesztő kalandtúra az esztergomi Bazilika kupoláján

Hihetetlen dunai panoráma, karnyújtásnyira levő aranyozott stukkók és extrém séta a kupola felújítását szolgáló állványzaton. Örökre szóló élményt szerez, aki részt vesz az Esztergom-Budapest Főegyházmegyei Turisztikai Iroda exkluzív túráján. A séta elején Tusor Gábor építésvezető egy rövid ismertető keretében elmesélte nekünk, hogy miért is bravúros a kupola felújítását szolgáló állványzat, aminek még külföldről is a […]

Read More
Magazin

Fotós túra a havas Dunakanyarban – Milotai Richárd élménybeszámolója

A fényképezés azt jelenti számomra, hogy megállítom az időt és mindazt a sok csodát, ami abban a pillanatban körülvesz, megpróbálom a lehető legjobban belesűríteni az adott képbe. Igazából csak tolvaj vagyok…”pillanatlopó”, hiszen a legszebbet, már létrehozta a természet az én munkám csak annyi, hogy azt a fotózás alkalmával ne rontsam el.  Szombat reggel álmosan ébredtem […]

Read More
Magazin

Kanyontúra Szentlélekre – Ha valami igazán különlegesre vágysz

Zöldellő mohaszőnyeggel bevont sziklák között tör magának utat a Szentléleki-patak, melynek szurdokvölgye most igazi jégvilággá változott! Fedezzétek fel velünk a Dunakanyar egyik kevésbé ismert szegletét! Az emberben egész élete során ott rejlik a gyermeki kíváncsiság, vágyakozás az új, szokatlan élmények iránt. Ha jobban belegondolunk, földi létünk lényegében a szép emlékek gyűjtögetéséről szól, ami lehet egy […]

Read More