Barion Pixel

Téged is vár a Szentendrei Kisállatkert

Szentendrét nagyon könnyű megszeretni. Olyan csábító a hangulata, és annyi mindent kínál az idelátogatóknak, hogy sosem lehet megunni. Akár a várost fedezitek fel, akár a közeli hegyekben kirándultok, mi azt javasoljuk, hogy a Szentendrei Kisállatkertbe feltétlenül látogassátok el.

Kevesen tudják, de az állatkertek egyben vadmentő központok is. Különösen igaz ez a szendreire, ahol minden állatnak neve és története van. Törött szárnyú bagoly, szökésből befogott nandu, fogatlan mókus, csak hogy néhányat említsünk az itt lakók közül, akik a legkülönfélébb állapotban kerülnek ide. Gyógyulásukat, pedig nem csak az odaadó gondoskodás, hanem állatorvosi szakértelem is segíti. Ehhez mérten bármerre is nézünk a röpdékben és kifutókban már csak vidám állatokkal találkozhatunk.

Évi és Joci (dr.Schutz Éva és Lovas József) egy fiatal pár, akik a Szenendrei Skanzen melletti területen hozták létre ezt a csodálatos kis állatkertet. Évi az állatorvosi hivatása miatt sokféle állattal találkozik és ha úgy adódik egy-két kis paciensét el is hozza ide. Az állatkertnek azonban nem csak innen van „utánpótlása”, hiszen a környéken többen is őket hívják, ha egy sérült állatot találnak az erdőben.

Az állatkert kialakítása igazán családbarát és nagyon kellemes a hangulata. A gyerekek több helyen is simogathatják és etethetik az állatokat. Az ismeretterjesztő táblák szemléletesek és nagyon aranyosak. Hála az egyiknek mi már nem fogjuk többet összetéveszteni a nandut az emuval vagy a kazuárral. Aki pedig elfárad a nézelődésben –habár azért az állatkert nem olyan nagy- az kipihenheti magát valamelyik kifutó melletti padon ücsörögve.

Mindent összevetve a Szentendrei Kisállatkert egy nagyon jó programlehetőség, amit főleg gyerekes családoknak vétek kihagyni. Ne felejtsétek, a belépőjegy árával a mentett állatok gyógyulását is támogatjátok!

Még több kép az állatkertről

MEGKÖZELÍTÉS