Fotós túra a havas Dunakanyarban – Milotai Richárd élménybeszámolója

A fényképezés azt jelenti számomra, hogy megállítom az időt és mindazt a sok csodát, ami abban a pillanatban körülvesz, megpróbálom a lehető legjobban belesűríteni az adott képbe. Igazából csak tolvaj vagyok…”pillanatlopó”, hiszen a legszebbet, már létrehozta a természet az én munkám csak annyi, hogy azt a fotózás alkalmával ne rontsam el.
 
Szombat reggel álmosan ébredtem és eltartott egy ideig, amíg a reggeli rutin közepette végre kinéztem az ablakon. Csodálatos érzéssel töltött el, amit láttam. Mintha csak újra gyerek lettem volna olyan izgalom futott át rajtam. Odakint sűrű pelyhekben hullott a hó. A gondolataim rögtön elkezdtek cikázni, mert ez csak egyet jelentett: Ma bizony fotózni fogok és ebbe még valahogy a családomat is be kell vonni.
 
Nem vesztegettem az időt, amíg a gyerekek reggeliztek én máris elindultam megörökíteni a havas Esztergomot. A város még csak ébredezett, autó alig közlekedett és a legtöbb helyen még ember sem járt a hóban. Csodálatos, fehér csend vett körül és a kelő nap fényei a felhőkön átszűrődve fantasztikus színeket kölcsönöztek az épületeknek. Miközben készítettem pár képet igyekeztem az engem körülvevő hangulatra is figyelni és minden percét átélni. Hálás voltam ezekért a pillanatokért.
 
Otthon előálltam a tervvel: Irány a Nagymarosi Termelői Piac (ahol pedig a feleségem válogathat az izgalmasabbnál izgalmasabb portékák közül). Mert azért fotózás ide vagy oda, de az sem baj, ha a családi béke és egyensúly érdekében nemcsak fényképeken hozzuk haza az élményeket, hanem pl. finom termelői sajtok és füstölt húsok képében. Természetesen útközben nem hagyhattuk ki Zebegényt sem, aminek igazi alpesi hangulatot kölcsönzött ez a kis havazás. Üde volt a reggel és szikrázó napsütésben másztunk fel a Trianon emlékműhöz és a Kós Károly-kilátóhoz, ahonnan mesés kilátás tárult elénk. Természetesen a séta végén mindenképp útba ejtettük a környék méltán híres rétesezőjét. Finom süteményeinket már a falu utcáján bandukolva fogyasztottuk el.
 
A zebegényi sétánk után igazán különleges érzés volt a nagymarosi piac nyüzsgésébe belecsöppenni. Lekvárok, teák, sajtok, kolbászok, csípős szószok és mindenféle kézműves kincs, amik közül válogatni épp annyi ideig tartott a családomnak, hogy közben és készíthettem egy fényképet erről a télen is hangulatos városkáról.
Feledhetetlen pillanatok a fényképeken, örökre szóló élmények a lelkünkben és emellé mindenféle termelői finomság a fonott kosárba. Hát kell ennél több?
Ha még nem láttad Milotai Richárd fotóit a behavazott Visegrádról, akkor ide kattintva tudod megnézni:

Magazin

Téged is vár a Szentendrei Kisállatkert

Szentendrét nagyon könnyű megszeretni. Olyan csábító a hangulata, és annyi mindent kínál az idelátogatóknak, hogy sosem lehet megunni. Akár a várost fedezitek fel, akár a közeli hegyekben kirándultok, mi azt javasoljuk, hogy a Szentendrei Kisállatkertbe feltétlenül látogassátok el. Kevesen tudják, de az állatkertek egyben vadmentő központok is. Különösen igaz ez a szendreire, ahol minden állatnak […]

Read More
Magazin

Ég és föld között – Elképesztő kalandtúra az esztergomi Bazilika kupoláján

Hihetetlen dunai panoráma, karnyújtásnyira levő aranyozott stukkók és extrém séta a kupola felújítását szolgáló állványzaton. Örökre szóló élményt szerez, aki részt vesz az Esztergom-Budapest Főegyházmegyei Turisztikai Iroda exkluzív túráján. A séta elején Tusor Gábor építésvezető egy rövid ismertető keretében elmesélte nekünk, hogy miért is bravúros a kupola felújítását szolgáló állványzat, aminek még külföldről is a […]

Read More
Magazin

Kanyontúra Szentlélekre – Ha valami igazán különlegesre vágysz

Zöldellő mohaszőnyeggel bevont sziklák között tör magának utat a Szentléleki-patak, melynek szurdokvölgye most igazi jégvilággá változott! Fedezzétek fel velünk a Dunakanyar egyik kevésbé ismert szegletét! Az emberben egész élete során ott rejlik a gyermeki kíváncsiság, vágyakozás az új, szokatlan élmények iránt. Ha jobban belegondolunk, földi létünk lényegében a szép emlékek gyűjtögetéséről szól, ami lehet egy […]

Read More