Egy tökéletes hely az egész család számára: Irány a Mogyoró-hegy!

Ha egy könnyű, családos túracélponton gondolkozol, akkor mi adunk most egy tippet. Fedezd fel újra ezt az erdei csodavilágot és töltsetek el egy kellemes napot a Mogyoró-hegyen.

Mindegy, hogy csak egy-két órát maradsz itt vagy egy egész napot, az élmény garantált. A hegy rétjeiről gyönyörű kilátás nyílik a Dunakanyarra. Találhattok itt játszóteret és fából épült erődöt, erdei tanösvényt és egy nagyvad bemutatót vagy, ahogy itt mondják „vadasparkot”.

A hegy szépsége Makovecz Imrét is megihlette s ennek köszönhetően több általa tervezett épület is találhattok itt. Mind közül talán az erdei kápolna a legromantikusabb, amit mindenképp keressetek fel. Ilyenkor ősszel, ahogy a sárguló leveleken átragyogó napsütés megfesti az épület köveit különös hangulata lesz a helynek.

A „vadasparkban” található állatok, őz, szarvas, muflon elég jól megszokták az ember közelségét. A szelídebbje, amint meglát oda is jön a kerítéshez egy kicsit barátkozni, de ha nem csaptok nagy zajt a többi sem fog messzire futni. Mindenképp vicces, ahogy egynémelyiket úgy elbágyasztja az őszi napsütés, hogy még a fényképezőgép kattogása mellett is el tudnak aludni.

Ha kedvet kaptatok, hogy ide látogassatok, akkor jöhettek gyalog a Salamony-toronyból is, ahonnan jelzett turista út vezet fel a Mogyoró-hegyre, de érkezhettek autóval is, hiszen több helyen is van lehetőség pakolni.

Megközelítés