Egy tökéletes hely az egész család számára: Irány a Mogyoró-hegy!

Ha egy könnyű, családos túracélponton gondolkozol, akkor mi adunk most egy tippet. Fedezd fel újra ezt az erdei csodavilágot és töltsetek el egy kellemes napot a Mogyoró-hegyen.

Mindegy, hogy csak egy-két órát maradsz itt vagy egy egész napot, az élmény garantált. A hegy rétjeiről gyönyörű kilátás nyílik a Dunakanyarra. Találhattok itt játszóteret és fából épült erődöt, erdei tanösvényt és egy nagyvad bemutatót vagy, ahogy itt mondják „vadasparkot”.

A hegy szépsége Makovecz Imrét is megihlette s ennek köszönhetően több általa tervezett épület is találhattok itt. Mind közül talán az erdei kápolna a legromantikusabb, amit mindenképp keressetek fel. Ilyenkor ősszel, ahogy a sárguló leveleken átragyogó napsütés megfesti az épület köveit különös hangulata lesz a helynek.

A „vadasparkban” található állatok, őz, szarvas, muflon elég jól megszokták az ember közelségét. A szelídebbje, amint meglát oda is jön a kerítéshez egy kicsit barátkozni, de ha nem csaptok nagy zajt a többi sem fog messzire futni. Mindenképp vicces, ahogy egynémelyiket úgy elbágyasztja az őszi napsütés, hogy még a fényképezőgép kattogása mellett is el tudnak aludni.

Ha kedvet kaptatok, hogy ide látogassatok, akkor jöhettek gyalog a Salamony-toronyból is, ahonnan jelzett turista út vezet fel a Mogyoró-hegyre, de érkezhettek autóval is, hiszen több helyen is van lehetőség pakolni.

Megközelítés

Magazin

Akik még őrzik a régiek tudását – Ipolyszalka, Letkés, Ipolytölgyes

Távol a zajtól és a városok nyüzsgésétől békés kis falvakat találunk az Ipoly mentén. Az itt élők nyugalmát a börzsönyi erdők vigyázzák és sorsukat az Ipoly kék szalagja fűzi össze. Küldetésünk, hogy feledésbe vesző történeteket keressünk és régi mesterségek után kutassunk az Ister-Granum régió területén.  Ipolyszalkán egy nagyon kedves kis tájházat találtunk, ahol napokig is […]

Read More
Magazin Videók

Legendák és régi mesterségek nyomában: KARVA

Folytatjuk a kalandozásunkat az Ister-Granum régióban. A sorozat harmadik részét láthatjátok, amiben Galán Géza eredt útnak, hogy felfedezze Karva különlegességeit. Gyertek és ismerjétek meg a kastélyok falvának 3 kincsét, az itt élők összetartását, a gyönyörű dunai környezetet és a falu újjászületését és élni akarását.https://youtu.be/JiUmCLUWKAY

Read More
Magazin

Őszi színekben pompázik a Bertényi Miklós fűvészkert!

Talán túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az Apátkúti-patak völgy a Visegrádi hegység legszebb szurdokvölgye. Lenyűgöző, ahogy a víz kitartó munkával medret vájt magának a vulkáni kőzetbe s ezzel létrehozta ezt a csodás világot. Vízesések, kis tavacskák, mohás sziklák és hatalmas sziklaoromok szegélyezik a turistaútat, amelyen át eljuthatunk a Telgárthy-rétig, ami egész évben rengeteg élményt kínál számunkra. […]

Read More