Egy tökéletes hely az egész család számára: Irány a Mogyoró-hegy!

Ha egy könnyű, családos túracélponton gondolkozol, akkor mi adunk most egy tippet. Fedezd fel újra ezt az erdei csodavilágot és töltsetek el egy kellemes napot a Mogyoró-hegyen.

Mindegy, hogy csak egy-két órát maradsz itt vagy egy egész napot, az élmény garantált. A hegy rétjeiről gyönyörű kilátás nyílik a Dunakanyarra. Találhattok itt játszóteret és fából épült erődöt, erdei tanösvényt és egy nagyvad bemutatót vagy, ahogy itt mondják „vadasparkot”.

A hegy szépsége Makovecz Imrét is megihlette s ennek köszönhetően több általa tervezett épület is találhattok itt. Mind közül talán az erdei kápolna a legromantikusabb, amit mindenképp keressetek fel. Ilyenkor ősszel, ahogy a sárguló leveleken átragyogó napsütés megfesti az épület köveit különös hangulata lesz a helynek.

A „vadasparkban” található állatok, őz, szarvas, muflon elég jól megszokták az ember közelségét. A szelídebbje, amint meglát oda is jön a kerítéshez egy kicsit barátkozni, de ha nem csaptok nagy zajt a többi sem fog messzire futni. Mindenképp vicces, ahogy egynémelyiket úgy elbágyasztja az őszi napsütés, hogy még a fényképezőgép kattogása mellett is el tudnak aludni.

Ha kedvet kaptatok, hogy ide látogassatok, akkor jöhettek gyalog a Salamony-toronyból is, ahonnan jelzett turista út vezet fel a Mogyoró-hegyre, de érkezhettek autóval is, hiszen több helyen is van lehetőség pakolni.

Megközelítés

Magazin

Téged is vár a Szentendrei Kisállatkert

Szentendrét nagyon könnyű megszeretni. Olyan csábító a hangulata, és annyi mindent kínál az idelátogatóknak, hogy sosem lehet megunni. Akár a várost fedezitek fel, akár a közeli hegyekben kirándultok, mi azt javasoljuk, hogy a Szentendrei Kisállatkertbe feltétlenül látogassátok el. Kevesen tudják, de az állatkertek egyben vadmentő központok is. Különösen igaz ez a szendreire, ahol minden állatnak […]

Read More
Magazin

Ég és föld között – Elképesztő kalandtúra az esztergomi Bazilika kupoláján

Hihetetlen dunai panoráma, karnyújtásnyira levő aranyozott stukkók és extrém séta a kupola felújítását szolgáló állványzaton. Örökre szóló élményt szerez, aki részt vesz az Esztergom-Budapest Főegyházmegyei Turisztikai Iroda exkluzív túráján. A séta elején Tusor Gábor építésvezető egy rövid ismertető keretében elmesélte nekünk, hogy miért is bravúros a kupola felújítását szolgáló állványzat, aminek még külföldről is a […]

Read More
Magazin

Fotós túra a havas Dunakanyarban – Milotai Richárd élménybeszámolója

A fényképezés azt jelenti számomra, hogy megállítom az időt és mindazt a sok csodát, ami abban a pillanatban körülvesz, megpróbálom a lehető legjobban belesűríteni az adott képbe. Igazából csak tolvaj vagyok…”pillanatlopó”, hiszen a legszebbet, már létrehozta a természet az én munkám csak annyi, hogy azt a fotózás alkalmával ne rontsam el.  Szombat reggel álmosan ébredtem […]

Read More