Barion Pixel

Pattanj nyeregbe és irány Karva!

Felfedező utazásunk második állomása egy kevésbé ismert település, ahova akár bringával, akár hajóval, de mindenképp érdemes ellátogatni. Karva egy kicsinyke falu a Duna partján, ami méretei ellenére teli van meghökkentő érdekességekkel.
 

Feltett szándékunk, hogy a Dunakanyart a hozzá tartozó felvidéki területekkel együtt mutassuk meg nektek, ezért örömmel fogadtuk a felkérést, hogy forgassunk kisfilmeket az Ister-Granum régióban található legendákról és régi mesterségekről. Sokfelé kutakodtunk, hogy mi az, amit érdemes megmutatnunk, de az már a munka elején látszott, Karva mellett nem mehetünk el szó nélkül.

A kastélyok faluja rengeteg fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban. Ennek következtében nem csak a falu központja szépült meg, de sikeresen pályáztak az Eurovelo 6 bicikli út Karvát Párkánnyal összekötő szakaszának a megépítésére. A sikeres pályázatokból eddig sem volt hiány, hiszen ilyen támogatásból sikerül építeniük egy kilátót és hamarosan megkezdhetik egy ökoturisztikai központ kialakítását is.

A Legendák és régi mesterségek nyomában című sorozatunk második részéből megtudhatjátok többek között, hogy…
– Hogyan készül a karvai lepény.
– Miért hívják a települést a kastélyok falujának.
– És legvégül miért vicces bőgőshajóban utazni.

MEGKÖZELÍTÉS