Fedezd fel a Pálos gyógynövénykert varázslatos világát!

Szednél egy kis levendulát, de most jól esne inkább elkerülni a nyüzsgést? Jó volna gyönyörködni a lila virágtengerben és csak a méhek zümmögését hallgatni? Ha Kesztölcre látogatsz jó eséllyel ezeket mind megtalálod.

Festői környezetben, a Kétágú-hegy lábainál található a Pálos Gyógynövénykert, amelyet 2016-ban alapított a Kesztölci Gasztro- és Borkultúráért Egyesület, hogy ezzel is ápolják a Pálos hagyományokat a Pilisiben.

A gyógynövénykert az Országos Kéktúra 12-es szakasza mentén fekszik és bárki által szabadon látogatható. Tökéletes hely, hogy egy kicsit elcsendesedj vagy elvonulj a világ zajától, ahol akár te is szerszámot ragadhatsz, hogy egy kicsit hozzájárulj a kert gondozásához.

Kérdésünkre, Kara József, a gyógynövénykert gondozásáért felelős egyesület elnöke elmondta, hogy a levendula bokrokról bátran lehet szüretelni csak arra kéri a látogatókat, hogy vigyázzanak a kert szépségére. Továbbá többféle gyógynövénnyel is kísérleteznek, de ezek közül a rozmaring frissen került kiültetésre, ezért ezeket a töveket idén mindenképpen kímélni kell a szüreteléstől.

Kerekedjetek fel, hiszen ez a gyönyörű kert a fővárosból is könnyen megközelíthető, ha pedig szedtetek egy csokorra való levendulát akkor ne felejtsétek el meglátogatni a Pálos kolostor romokat, amik innen egy kellemes túrával elérhetőek.

MEGKÖZELÍTÉS

Magazin

Újra Váci Világi Vigalom, július 22-23-24.

A Váci Nyár gazdag kulturális kínálatának csúcspontja a két év kihagyás után újra megrendezésre kerülő Váci Világi Vigalom, a legnagyobb nyári szabadtéri fesztivál a Duna bal partján. Koncertek, ízek, illatok, vidám forgatag három nap és három éjen át. A város közterei, kiállítóhelyei, templomai, mind programhelyszínné válnak. Az utcák megtelnek árusokkal, vidám gyerekkacaj és önfeledt ünneplés […]

Read More
Magazin

Exkluzív: madártávlatból is láthatod a Skanzen legújabb tájegységét.

A Szentendrei Skanzen jóvoltából lehetőséget kaptunk, hogy drónfelvételek által mutassuk meg az újonnan átadott Erdély épületegyüttest. Ottjártunkkor képeket, videót és természetesen egy 360 fokos panorámaképet is készítettünk. Ezeket elsőként csak itt láthatjátok a Kalandos Dunakanyar oldalain. Aki az elmúlt években ellátogatott a Skanzenbe, annak bizonyára feltűnt az az út melletti építkezés, amiben egy egész kisváros […]

Read More
Magazin

Ágyúdörgéstől és puskaropogástól volt hangos a Nógrádi vár. – Kép és videó

Idén két év kihagyás után, immár hetedik alkalommal rendezték meg a Nógrádi Várjátékokat. A szervezők színes programokkal, koncertekkel, harci bemutatókkal és természetesen egy igazán látványos várostrommal várták az idelátogatókat. https://youtu.be/K4YlAUTBkkY A csata abba az időbe repített vissza minket, amikor ezen a vidéken utazott át a török pasa leánya, kit csak egy kisebb sereg kísért. Így […]

Read More